Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Wandeling naar de oernatuur van het Limmerdie

Vanuit de auto valt de kleurenrijkdom van dit landje meteen op. De gele vlekken van de dotter en de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem. En later ook het wit van het zeldzame veenpluis.

Dit laatste stukje oernatuur, pal naast de A9, is een strook oude veengrond, met nog een snuifje ziltigheid van het enigszins brakke Diewater. Hier groeit van alles wat in de rest van de provincie zeldzaam is geworden.

Vogels, vlinders en bevertjesgras:
Het Limmerdie is als broedgebied van weidevogels van groot belang. Het is nu een prachtig moment om er een kijkje te nemen. Bijzonder is dat hier ook veel orchideeën groeien. We gaan op zoek naar bevertjesgras, een heel fotogeniek plantje. Deze plantenrijkdom trekt weer veel vlinders en insecten. Kortom, een uitbundig voorjaarsfeest voor natuurliefhebbers!

Vertrekpunt:
Neem vanaf de Kennemerstraatweg  tussen Heiloo en Limmen de afslag Lagelaan richting A9. Over het viaduct van de A9 met de bocht naar rechts en beneden bij de parallelweg linksaf. Aan het einde van de weg parkeren. Locatie op Google Maps.

Tip: Het is verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.

Prijzen

  • Volwassenen€ 7,00
  • Volwassenen€ 4,00 - Donateur
  • Kinderen€ 3,00
  • Kinderen€ 2,00 - Donateurs

Locatie