Zeilen naar de Marker Wadden

Zeilen naar de Markerwadden organiseert 'Zuiderzee Zeiltochten' een meezeiltocht op hun mooie traditionele tjalk Zuiderzee. Het vertrek is vanaf de haven van Monnickendam en van 09:00 tot met 18:00 uur zeil je naar de Marker Wadden. Iedereen is welkom!

Je leert elkaar kennen onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers en daarna zetten jullie onder deskundige leiding van de bemanning gezamenlijk de zeilen. Je hebt geen zeilervaring nodig en iedereen die zin heeft mag het schip onder leiding van de ervaren schipper besturen. Je zeilt langs het eiland Marken en zet dan Koers naar de Marker Wadden. 

Om ca 13:00 uur kom je op de Marker Wadden aan, hier heb je 2 uur de tijd om aan een rondleiding deel te nemen of zelf deze bijzondere eilanden te ontdekken. Ieder jaar is de natuur op de nieuwe eilanden weer verder ontwikkeld en is er weer meer te zien. De bedoeling is dat er de heen en terug wordt gezeild.

Bij slecht weer of wind van meer dan Bft 6 houd zich Zuiderzee Zeiltochten het recht voor de bestemming te veranderen ivm met veiligheid en zeeziekte.

Wanneer

  • Zondag 30 april 2023 09.00 - 18.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen€ 100,00 - incl. ontvangt met koffie en thee, iets lekkers en lunch met belegde broodjes, huisgemaakte soep en een vegetarische pastamaaltijd. Drankjes zijn exclusief, maar kunnen aan boord gekocht worden.
  • Kinderen€ 50,00 - t/m 12 jaar
  • KinderenGratis - tot 4 jaar

Locatie