Een molen van de Zaanse Schans

Molenvaartocht in het Westzijderveld

Op zaterdag 6 juli en 31 augustus organiseert vereniging De Zaansche Molen een vaartocht door het Westzijderveld langs de drie prachtige molens van de vereniging. Laat je meevoeren langs natuur en historie!

De tocht start bij papiermolen De Schoolmeester aan het Guispad 3 in Westzaan, waar de schipper op je wacht. Vanaf de papiermolen varen jullie met de polderboot naar pelmolen Het Prinsenhof. De molenaars geven een exclusieve rondleiding. Deze pelmolen uit 1722 herbergt een roemrijk verleden en het uitzicht over het veld vanaf de stelling is adembenemend.

Vervolgens vaart de boot naar De Jonge Dirk, een kleine maar veelzijdige molen, waar koffie en thee klaarstaan. De dag wordt afgesloten met een uitgebreide rondleiding in De Schoolmeester, de enige nog werkende papiermolen ter wereld. Hoe bijzonder is het om uit oude kleren papier te zien ontstaan? De Zaanstreek stond vroeger bekend om zijn papier!

Mis het niet en schrijf je vlug in want de boot is snel vol. Maximaal 12 personen en minimun leeftijd is 10 jaar! Aanmelden kan via de website.

Wanneer

  • Zaterdag 31 augustus 2024 10.00 - 13.00 uur

Prijzen

  • Volwassenen € 22,50
  • Kinderen € 17,50

Locatie