In de voormalige kogelfabriek Het HEM zijn tijdens de Koude Oorlog miljoenen kogels gemaakt voor NAVO–militairen wereldwijd.

STILL LIFE

In de voormalige kogelfabriek Het HEM zijn tijdens de Koude Oorlog miljoenen kogels gemaakt voor NAVO–militairen wereldwijd. Still Life legt een link tussen heden, verleden en toekomst van dit beladen erfgoed. Het bronmateriaal van de kogelproductie is omgesmolten tot vier loodzware messingplaten. Tussen de kolommen bewegen de grote platen in een onvoorspelbaar ritme; samen openen en sluiten ze het perspectief op de immense ruimte. Ze dwingen de bezoeker om zich steeds opnieuw tot het kunstwerk en de ruimte te verhouden. Traag bewegen de messing platen van je af, maar komen daarna onvermijdelijk terug.

RAAAF opereert op het grensvlak van beeldende kunst, architectuur en filosofie. Erik en Ronald Rietveld startten de multidisciplinaire studio in 2006. RAAAF verwierf sindsdien grote bekendheid met locatie-specifieke kunstinstallaties die ingrijpen in de bestaande gebouwde omgeving en haar historische context.

Je kunt dit werk tijdens onze openingsuren gedurende het hele seizoen bezoeken.

Wanneer

  • Dagelijks t/m 31 oktober 2022 om 12.00 uur

Prijzen

  • RegulierGratis

Locatie