MuseumJeugdUniversiteit in Museum In ’t Houten Huis

MuseumJeugdUniversiteit in Museum In ’t Houten Huis Hoe blus je een brand? Is een vleermuis een vogel of een muis? Hoe maak je kunst? Hoe houden we droge voeten? Een collegereeks op 11 september, 2 oktober, 30 oktober en 20 november.

Kinderen in de leeftijdscategorie tussen de 8-12 kunnen zich aanmelden via de website van de MuseumJeugdUniversiteit. De kinderen gaan zeker niet alleen luisteren, ze gaan zelf ook aan de slag. Met brandweerman Arend Stoffels gaan de kinderen op expeditie naar het Raadhuis in De Rijp om de brandspuit te bekijken en ze kunnen Arend natuurlijk het hemd van het lijf vragen hoe is het is om bij de brandweer te werken. Door Gervien Pielage worden kinderen aan het denken gezet, want hoe kan het dat wij beneden de zeespiegel leven en toch droge voeten houden? Arend de Jong weet alles over vleermuizen en gaat hier dan ook alles over vertellen, is de vleermuis nou eigenlijk een vogel of een muis? Kunstenares Joyce Ennik gaat de kinderen u…

Kinderen in de leeftijdscategorie tussen de 8-12 kunnen zich aanmelden via de website van de MuseumJeugdUniversiteit. De kinderen gaan zeker niet alleen luisteren, ze gaan zelf ook aan de slag. Met brandweerman Arend Stoffels gaan de kinderen op expeditie naar het Raadhuis in De Rijp om de brandspuit te bekijken en ze kunnen Arend natuurlijk het hemd van het lijf vragen hoe is het is om bij de brandweer te werken. Door Gervien Pielage worden kinderen aan het denken gezet, want hoe kan het dat wij beneden de zeespiegel leven en toch droge voeten houden? Arend de Jong weet alles over vleermuizen en gaat hier dan ook alles over vertellen, is de vleermuis nou eigenlijk een vogel of een muis? Kunstenares Joyce Ennik gaat de kinderen uitleggen hoe je kunst maakt en daarna mogen de kinderen ook zelf kunst maken. De kunstwerken die de kinderen hebben gemaakt worden zelfs opgenomen in een echt kunstproject van Joyce!

Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de collegereeks. 

Een collegereeks begint op 11 september om 13.30 uur: Hoe blus je een brand. Expert: Arend Stoffels;

Op 2 oktober, Hoe houden we droge voeten? Type: werkcollege om 13:30 uur. Expert: Gervien Pielage;

Op 30 oktober om 13.30 uur: Is een vleermuis een vogel of een muis?Type: hoorcollege. Expert: Arend de Jong;

Op 20 november om 13.30 uur: Hoe maak je kunst? Type: practicum. Expert: Joyce Ennik.

Wanneer

  • Zondag 2 oktober 2022 13.30 - 15.00 uur
  • Zondag 30 oktober 2022 13.30 - 15.00 uur
  • Zondag 20 november 2022 13.30 - 15.00 uur

Prijzen

  • Kinderen€ 20,00 Kinderen van 8-12 jaar, 20 euro voor de hele reeks

Neem alvast een kijkje

Locatie