Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

The blue caftan | Film

In de medina van het Marokkaanse Salé runt het echtpaar Mina en Halim een traditionele kaftanwinkel. Zijn authentieke handwerk levert schitterende kaftans op

Het ambacht wortelt in een gerespecteerde traditie, maar achter de winkelpui sluimeren verlangens die in een conservatieve samenleving maar beter verborgen kunnen blijven. Met medeweten van Mina wijkt Halim uit naar het plaatselijke badhuis om andere mannen te ontmoeten. De komst van de jonge leerling Youssef brengt het fragiele evenwicht aan het wankelen, waarna de personages opnieuw positie moeten kiezen in een film die is doordrenkt van een subtiele, broeierige sensualiteit.

Regisseur en scenariste Maryam Touzani kiest als locatie voor de medina, de wirwar van eeuwenoude smalle straatjes in Marokkaanse binnensteden. De medina is een plek waar niet alles zo traditioneel is als de schilderachtige façade suggereert. In dit spanningsveld plaatst Touzani haar drama, waarin erotiek in de meest alledaagse handelingen schuilt, maar liefde doorslaggevend is.

The blue caftan – Maryam Touzani, Marokko

Prijzen

  • Regulier€ 8,50
  • Pashouders€ 7,00
  • Betaalmogelijkheden: PIN, Online

Locatie