Wandeling Edam - 450 jaar vrijheid

In samenwerking met Bibliotheek Waterland realiseert VVV Edam waarin duidelijk wordt gemaakt welke veranderingen er plaatsvonden na het jaar 1572.

In een kleine stad als Edam is dit duidelijk zichtbaar. De wandeling voert de deelnemers langs gebouwen die er al stonden en nieuwe gebouwen zoals een diversiteit aan kerken waar nu wel plaats voor was, al dan niet gedoogd. Een klein voorbeeld van verscheidenheid en verdraagzaamheid.

Duidelijk zichtbaar zijn de contouren van de -afgebroken- stadsmuur, gebouwd om de vrijheid van de inwoners te garanderen. Verweven in de wandeling is ook de geschiedenis van de Joodse Gemeenschap, uitgezocht door Het Waterlands Archief, die hier een vreedzaam bestaan kon leiden tussen 1641 en 1888.

Zichtbaar is ook wat het gevolg is als de sluizen worden opengezet, in 1573 belangrijk voor het Beleg van Alkmaar en de daarop volgende Slag op de Zuiderzee. Dit en meer kom je tegen tijdens deze interessante en ook zeker prettige wandeling. Wil je mee wandelen? Meld je dan aan via Bibliotheek Waterland.

Wanneer

  • Woensdag 5 oktober 2022 om 14.00 uur

Prijzen

  • € 7,50 - Niet leden
  • € 5,00 - Leden Bibliotheek Waterland

Locatie