Dit seizoen... - in Noord-Holland

De bomen verliezen langzaam hun blad en de temperaturen dalen. Dit kan maar één ding betekenen: de herfst is nu écht begonnen! In de herfst is het volop genieten in Laag Holland. De herfst is bij uitstek het seizoen om erop uit te trekken en al het mooie natuurschoon te bewonderen. Hier kun je prachtig wandelen of fietsen, maar er is ook nog meer te ontdekken. Laag Holland biedt talloze leuke (herfst)activiteiten voor jong en oud. 

 • Cultuur en Erfgoed

  Laag Holland is een paradijs voor iedereen die zich graag onderdompelt in cultuur en geschiedenis. Ontdek dit najaar de leukste musea van Laag Holland en leer Laag Holland op een andere manier kennen.

  Cultuur en Erfgoed Een dame in Marker Klederdracht.
 • Op stap met kinderen

  Van zwemmen tot slingeren op grote hoogte. In Laag Holland vind je de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen.

  Op stap met kinderen Meisjes die kijken naar een replica van een boot in het Zaans Museum
 • Herfst in Laag Holland

 • UITagenda

  Deze herfst is de UITagenda weer gevuld met de leukste activiteiten. Weet jij al wat je gaat doen vandaag?

  UITagenda Zelfplukdagen Toffe Peer. Met de trein de boomgaard in.
 • Proef de regio

  In de herfst is er genoeg lekkers te proeven in Laag Holland. Ontdek de lekkerste seizoensproducten uit de regio en geniet deze herfst volop!

  Proef de regio Likeur 'Handjeklap' in Monnickendam.

Op pad door het boerenland - van Laag Holland

Laag Holland barst van het boerenland! Overal waar je kijkt worden groene weilanden afgewisseld door (smalle) sloten en vaarten. Op sommige plekken hebben boeren hun land opengesteld voor wandelaars. Deze zogenoemde boerenlandpaden leiden je recht door de polder en dwars door de weilanden en maken wandelen door Noord-Holland misschien wel nog bijzonderder.
Met welk boerenlandpad ga jij beginnen?

5x de leukste fietsroutes

Ieder seizoen kun je in Laag Holland heerlijk fietsen. En ook in de herfst is een fietstocht door het Laag Hollandse landschap een absolute aanrader. Of je nu op zoek bent naar het oer-Hollandse landschap, trek hebt in een verse hap of het roemruchte verleden wilt ontdekken waarin land en water streden om voorrang: hier in Laag Holland vind je het! Diverse korte en lange fietsroutes leiden je door dit unieke Noord-Hollandse landschap en met 65 fietsroutes ben je hier nog lang niet uit gefietst.

Eten & Drinken - Herfst in Laag Holland