Tip van de maand

Dit seizoen... - in Noord-Holland

De bomen verliezen langzaam hun blad en de temperaturen dalen… Dit kan maar één ding betekenen: de herfst is nu écht begonnen! Terwijl het decor van de regio langzamerhand in de herfstkleuren verandert vul jij de dagen vaak alweer anders in. Je hebt misschien zin om meer binnen te blijven of juist de natuur op te snuiven tijdens een fijne herfstwandeling. Misschien zoek je wel naar de leukste uitjes met de kinderen in Noord-Holland voor tijdens de Herfstvakantie of wil je even opwarmen bij de lokale horeca. 

Voor een gezellig avondje uit kun je niet alleen bij onze lokale horeca terecht... Geniet bijvoorbeeld van een mooie voorstelling bij één van onze theaters of bekijk de nieuwste films in één van onze bioscopen. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de vele musea die onze regio rijk is of neem een kijkje in de UITagenda voor alle evenementen, exposities en meer tijdens de Herfstvakantie. Voor iets meer actie ga je de strijd met elkaar aan op de bowlingbaan of kraak je de code in een spannende escaperoom. Zin om echt even weg te gaan? Ga dan voor een nachtje weg in één van de knusse B&B’s, luxe hotels of gezellige vakantiewoningen. In Noord-Holland kom je deze Herfstvakantie écht niks te kort en kun je elke dag weer genieten van de leukste herfstactiviteiten. Weet jij al wat je gaat doen vandaag?

Even lekker weg

Ga deze herfstvakantie een nachtje weg in Laag Holland. Van knusse B&B's tot romantische hotels, deze vakantie ga jij écht genieten! 

Schuilen voor de regen

Is het buiten nat en koud? Niet getreurd... In Laag Holland kun je je binnen ook eindeloos vermaken. Vind hier de leukste binnenactiviteiten en plan jouw dagje uit. 

Herfst- vakantie

Kermis in de binnenstad van Purmerend

Kermis in de binnenstad van Purmerend

© Pim de Vries - Gemeente Purmerend

UITagenda

De Uitagenda is ook deze Herfstvakantie weer goed gevuld met evenementen, exposities, tentoonstellingen & meer. Weet jij al wat je gaat doen?

Proef het seizoen

In de herfst is er genoeg lekkers te proeven in Laag Holland. Ontdek de lekkerste seizoensproducten uit de regio en geniet deze vakantie volop!

5x een herfst ommetje

Ieder seizoen kun je heerlijk wandelen in Laag Holland. Maar op een zonnige herfstdag in de Herfstvakantie is een wandeling door dit Noord-Hollandse landschap misschien wel extra bijzonder. Terwijl de bomen begin oktober nog prachtig worden gesierd door hun bruin, oranje en rood getinte bladeren, verliezen de meesten langzaam hun blad. Wandel over de met bladeren bedekte paden en geniet van de fluitende vogels en de heerlijke geur van de herfst. Met onze 5 favoriete wandelingen voor de Herfstvakantie kun je deze herfst genieten van de mooiste ommetjes.

Even opwarmen...

Brrrr… Zin om even op te warmen? Kom dan gezellig binnen of neem plaats op het verwarmde terras van één van onze lokale horecagelegenheden. Warm even helemaal op met een kop warme chocolademelk of andere warme drank. Trek gekregen? Blijf dan iets langer zitten en geniet van een verrassende lunch of uitgebreid, want ook deze Herfstvakantie staat de horeca van dit prachtige stukje Noord-Holland weer voor je klaar. Met de lekkerste seizoens- en streekproducten toveren onze chefs weer de lekkerste gerechten op tafel.