Dit seizoen... - in Noord-Holland

De koeien rennen weer vrolijk in de wei, kleurrijke bloemen poppen uit de grond en de vogels trakteren je op een prachtig fluitconcert. Dit kan maar één ding betekenen: het is volop lente in Laag Holland! Op een mooie lentedag vullen de terrassen zich met vrolijke gezichten, de boerenstalletjes pronken rijkelijk langs de weg en met de versoepelingen lijkt er ein-de-lijk weer ruimte voor evenementen en cultureel genieten!

Terwijl de temperaturen beetje bij beetje stijgen vul ook jij de dagen misschien wel anders in. Ga bijvoorbeeld lekker naar buiten voor een heerlijke wandeling, fiets- of vaartocht door dit mooie stukje Noord-Holland of ga met de kinderen naar één van de leukste speeltuinen in de regio. Ontdek snel wat er dit seizoen allemaal te doen is in Laag Holland en ga op pad in de regio!

 • In & Op het water

  Van plonsen in de Gouwzee tot heerlijk varen door Broek in Waterland, in Laag Holland is het deze zomer écht genieten. Ontdek hier de leukste activiteiten in & op het water en ga eropuit!

  In & Op het water
 • Op stap met kinderen

  Van zwemmen tot slingeren op grote hoogte. In Laag Holland vind je de leukste binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen.

  Op stap met kinderen Een meisje met helm die aan het klimmen in in Klimpark Twiske.
 • Lente

 • UITagenda

  Deze lente is de UITagenda weer gevuld met de leukste activiteiten. Weet jij al wat je gaat doen vandaag?

  UITagenda Het festival Reuring in het Leeghwaterpark in Purmerend.
 • Proef het seizoen

  In de lente is er genoeg lekkers te proeven in Laag Holland. Ontdek de lekkerste seizoensproducten uit de regio en geniet deze lente volop!

  Proef het seizoen Jersey Koeien op het land.

5x de leukste fietsroutes

Ieder seizoen kun je in Laag Holland heerlijk fietsen. En ook in de lente is een fietstocht door het Laag Hollandse landschap een absolute aanrader. Of je nu op zoek bent naar het oer-Hollandse landschap, trek hebt in een verse hap of het roemruchte verleden wilt ontdekken waarin land en water streden om voorrang: hier in Laag Holland vind je het! Diverse korte en lange fietsroutes leiden je door dit unieke Noord-Hollandse landschap en met 65 fietsroutes ben je hier nog lang niet uit gefietst.

Theetuinen in Laag Holland - Een heerlijke pauzeplek

In Laag Holland barst het van de theetuinen. Op een dag vol (buiten) activiteiten is het heerlijk om even helemaal tot rust te komen bij een theetuin. Omringd door de prachtige natuur kun je hier vaak genieten van heerlijke lekkernijen, zoals scones, sandwiches en huisgemaakte taarten. Allemaal onder het genot van een kopje thee, koffie of sapje. Wil je meer theetuinen op één dag uittesten? Fiets dan de Theetuinenroute door Laag Holland!