4x een dagje aan het strand - Kleinschalig en uniek recreëren

In het recreatiegebied Het Twiske kun je oneindig recreëren. Ook wie liever ín het water ligt dan erop, kan hier goed terecht. Het Twiske kent zeven verschillende strandjes. Deze strandjes worden ook wel groenstrandjes genoemd, omdat het zand overgaat in gras. Allemaal zijn ze even leuk en gezellig, maar ze hebben allemaal hun eigen onderscheidende kenmerken. Wel is er bij de meeste strandjes gelegenheid tot het kopen van een lekker drankje of een hapje en een toiletbezoek. Hieronder een greep uit de Twisker strandjes uitgelicht.

1. De Speelsloot

Voor de echte waterratjes 

De Speelsloot is een genot voor kinderen die houden van een uitdaging. Het strandje is ingericht als indianendorp met twee kleurrijke wigwams en een totempaal. Over het water kom je alleen door middel van een vlot, hindernisbaan, of kabelbaan. Ook is er een speeltuin en een uitkijktoren die een weids uitzicht over Het Twiske laat zien.

2. Het Doesstrand

Zonnen, zwemmen en relaxen

Ook voor wie op zoek is naar ontspanning is het in Het Twiske goed vertoeven. Op het Doesstrand kun je lekker genieten van de zon op je handdoekje met een goed boek, maar ook afkoelen in het water of gezellig spelen. In de zomer stilt kiosk Puur Twiske de lekkere trek met een verfrissend ijsje of een vers frietje. Voor wie écht even niks wil; het Doesstrand is het eerste strandje na de hoofdingang Oostzaan. Wel zo makkelijk!

3. Het Schoorlstrand

Voor wie rust en ruimte zoekt

Het Schoorlstrand is een gezellig familiestrand waar alle leeftijden zich op hun plek kunnen voelen. Naast het gewoonlijke strandvertier vind je hier ook het Smaal, het enige aangelegde bosrijke gebied in Het Twiske. Als je even geen zin hebt om te zwemmen kun je hier een heerlijk rondje wandelen door een grote verscheidenheid aan flora en fauna, zoals zomereiken, elzen en beuken. Ook de bonte specht, vlaamse gaai en de tjiftjaf zijn hier te spotten. 

4. Schiereiland de Leers

Laat je verrassen op dit bijzondere strand

Het strandje van schiereilandje de Leers zit vol verrassingen. Je verwacht het misschien niet, midden in Noord-Holland, maar wat dit strandje zo speciaal maakt is dat je er uitstekend kunt duiken! In het water rond het schiereiland liggen een aantal duikplatforms die interessante duikobjecten aangeven. Beginners en ervaren duikers kunnen terecht bij Duikcentrum Down Under of Duikschool Pottidiving voor lessen of advies. Wie het duiken liever van een afstandje bekijkt kan natuurlijk lekker zonnen of zwemmen op het strandje, maar schrik niet als er opeens een Schotse Hooglander je zon blokkeert…