Hogedijkroute

(15,0 km)
Over de hoge grasdijk gaat deze afwisselende Hogedijkroute. Het grootste deel van deze route gaat over het gras op de top van de dijk en een deel is plaatselijk verhard. Op veel punten dien je met behulp van overstapjes over hekken klimmen.

De Hogedijkroute is een gemarkeerde lijnwandeling over de ringdijk van De Beemster. De onverharde delen van de Beemsterringdijk zijn vaak hobbelig of modderig. Op veel punten moet u met behulp van overstapjes over hekken klimmen. Met name in het voorjaar zijn er veel weidevogels (zoals: grutto's, tureluurs en kieviten) te zien. In deze periode grazen er geen koeien in de weide, omdat de vogels zo in alle rust kunnen broeden. Het maaien gebeurt pas na half juni, wanneer de kuikens van de weidevogels kunnen vliegen.

Deze route is beschreven in de Wandelkaart Noordelijke Beemsterringdijk, uitkijken over oud en nieuw land. Hierin vind je een gedetailleerde routekaart, informatie over natuur, landschap cultuurhistorie, waterbeheer en attracties en bezienswaardigheden langs de route en praktische informatie.

Dit ga je zien

Startpunt: VVV Oosthuizen / Kadoshop Ieniemienie
Raadhuisstraat
1474 HH OOSTHUIZEN
Eindpunt: Noordervaart 1
1636 VJ Alkmaar

Kenmerken