6x de leukste winkeltjes - Van delicatessen tot kleding

De grote winkelketens kennen we natuurlijk allemaal en zijn overal (bijna) hetzelfde. En daarom zijn wij dan ook zo dol op unieke winkeltjes. Winkels met een eigen karakter, uitstraling en vooral een unieke collectie en producten. Dit soort winkeltjes zie je gelukkig steeds vaker, zo ook in de Noord-Hollandse regio Laag Holland. Van heerlijke delicatessenzaken tot bijzondere cadeauwinkels en kledingzaken, hier in Laag Holland vind je het allemaal. Benieuwd naar onze favoriete winkeltjes? Ontdek ze snel!

1. Liefde keer 3  

Alles met liefde gemaakt & ingekocht


Van gerestylede meubels tot nieuw speelgoed voor de allerkleinsten, bij Liefde keer 3 is alles met liefde uitgezocht. Naast liefde staat duurzaamheid hier centraal. ‘Oude’ meubels worden opgeknapt en omgetoverd tot een uniek meubelstuk. Zo geven zij meubels een tweede leven! In de winkel van Liefde keer 3 wordt vintage gecombineerd met nieuwe accessoires, speelgoed en kleding van merken als Little Dutch, Babyface, Nijntje en nog veel meer mooie merken!

Liefde keer 3 – Monnickendam

2. Fred’s Kunstatelier & Kadoshop

De leukste zelfgemaakte kado’s, geschenken & meer


In het centrum van Purmerend vind je ‘Fred’s Kunstatelier & Kadoshop’. Deze winkel is uniek op alle vlakken. Uniek om zijn zelfgemaakte sieraden, kaarsen en overige handgemaakte producten. Maar vooral uniek om zijn functie als dagbestedingslocatie. Fred’s Atelier is namelijk een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Hier krijgen zij de kans om hun talenten tot de praktijk te brengen en te ontplooien.

Fred’s Kunstatelier & Kadoshop – Purmerend

3. ’t Snoepwinkeltje 

Het leukste snoepwinkeltje van Noord-Holland! 


Je hebt snoepwinkels en je hebt SNOEPWINKELS (!). Dat laatste is ’t Snoepwinkeltje in Edam. Zodra je dit knusse winkeltje binnen stapt word je omringd door snoep. Zelfs het plafond hangt ermee vol! En niet zomaar snoep… Van een levensecht kunstgebit tot gereedschap van chocolade, hier vind je handgemaakte chocolade in alle vormen en maten. Maar ook voor de lekkerste bonbons en ander snoepgoed kun je hier terecht!

’t Snoepwinkeltje - Edam

4. Blossom Fashion & Lifestyle

Dé inloopkast voor elke modebewuste vrouw


Blossom Fashion & Lifestyle is zoals ze het zelf noemen ‘één grote inloopkast’, en stiekem hebben ze gelijk. Bij binnenkomst wordt je iedere keer weer verrast door de nieuwste fashion, accessoires, lifestyle artikelen en veel meer. Je wordt er gewoon hebberig van! Ben je in Purmerend? Loop hier dan zeker een keertje binnen.

Blossom Fashion & Lifestyle – Purmerend

5. De Kast

Van kast tot bijzondere cadeauwinkel


Ooit begonnen in een kast en uitgegroeid tot een bijzondere cadeauwinkel, dat is De Kast in Edam. Deze leuke cadeauwinkel met originele, creatieve, unieke en betaalbare cadeaus voor alle leeftijden vind je tegenover de beroemde speeltoren van Edam. In het oude pand waarin de winkel is gevestigd komt het 'rommelige' karakter van De Kast geheel tot z'n recht. Wanneer kom jij een kijkje nemen in De Kast?

De Kast - Edam

6. Smaak van ’t Weeshuys

Wijnen en delicatessen van over de hele wereld  


Gevestigd in het voormalige burgerweeshuis van Purmerend zit sinds oktober 2021 wijnwinkel en delicatessenzaak ‘Smaak van ’t Weeshuys’. Voor een gezellige borrel of heerlijk diner is het een absolute aanrader om eerst hier even een kijkje te nemen. Hier vind je namelijk de beste wijnen en delicatessen!

Met wijnen uit Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zuid-Afrika en allerlei soorten kazen, hammen, worsten en noten is de keuze enorm. Weet je het even niet? Maak je niet druk, ze adviseren je hier graag!

Smaak van ’t Weeshuys – Purmerend