Beemster fortenfietsroute

Pas de traduction Twee werelderfgoederen in één route, wat wil je als fietser nog meer? De Beemster droogmakerij is een creatief meesterstuk uit het begin van de Gouden Eeuw. Maar liefst vier indrukwekkende forten van de Stelling liggen in het zuidelijke deel van de droogmakerij. De route is 52 km - start- en eindpunt Station Purmerend of vanaf elk punt langs de route. Eigen fiets is dan vereist.

Pas de traduction

Vanuit hartje Purmerend rijd je direct de Beemsterringdijk op en kun je de diepte van de polder goed overzien. Bij Fort Benoorden Purmerend duik je omlaag en beleef je de strakke, geometrische inrichting. In het charmante Middenbeemster leidt de route langs mooie stolpboerderijen naar Fort aan de Nekkerweg. Het voormalige verdedigingswerk heeft als wellness hotel een prachtige nieuwe bestemming gekregen. Geniet van het terras bij de poterne.
De fietstocht gaat verder naar Fort Spijkerboor, het grootste en zwaarst bewapende liniefort. De rondleiding door het enorme gebouw is zeer indrukwekkend! Het fietsrondje door De Rijp laat je daarna een heel andere kant van de route zien. Voor de droogmaking was De Rijp een welvarende vissersplaats en dat zie je als je langs het sierlijke stadhuis rijdt.
Terug bij Spijkerboor steek je bij de kruising van de Beemsterringvaart en het Noordhollands Kanaal met het pontje over naar de andere kant.Je fietst om de Starnmeerpolder voor een kijkje op Fort bij Marken-Binnen en keert nog een keer terug naar Spijkerboor. Ook het laatste deel van de tocht is heerlijk fietsen tussen de weiden, de sloten en de idyllische buurtschap Neck.

Pratique à savoir

Randonnée/Itinéraire
  • Route typage: Récréatif
  • Caractéristiques de l'itinéraire: Parcours via carrefours cyclotouristiques, Parcours thématique
  • Hindernisse auf der Route: Sur la route, Traversée de route provinciale, Piste (cyclable) en voie propre
  • null

Partage