Westhaven Marken

Pas de traduction Westhaven in Marken is een jachthaven die is ingericht door Zeilvereniging Het Y. Aanvankelijk waren de rond- en platbodems er verre in de meerderheid. Nu is de verhouding vrijwel één op één. De haven omvat 33 ligplaatsen met ook passantenplaatsen en wordt beheerd door de havencommissaris van Durgerdam en Marken in samenwerking met de havencontactpersoon van Marken Pieter Smak.

Pas de traduction Faciliteiten
Om het aanzien van de haven niet door moderne voorzieningen te laten verstoren, zijn die beperkt tot de levering van 230 Volt en drinkwater op de steiger en kade. Voor gebruik van sanitair ben je aangewezen op het toiletgebouw.

Diepgang
Sinds februari 1997 kan je er ook met diepstekende schepen terecht. Afhankelijk van zomer- en winterpeil c.q. op- en afwaaiend water is de diepte er 2.40 tot 2.80 meter.

Passanten
Liggeld van passanten wordt door de leden zelf geïncasseerd, meestal verzorgd door havenmeester Piet Roos (06-53179174).

Parkeren
Marken is autoluw. Voor bezoekers en gasten is er een groot bewaakt parkeerterrein bij de ingang van het dorp, tegenover de supermarkt.

Pratique à savoir

Capacité
  • Nombre d´anneaux: 33
Équipements (Port de plaisance)
  • Tirant d´eau au port: 2.4

Partage

Contact

Westhaven Marken
Haven 1
1156 AL MARKEN

Numéro de téléphone information: 020 482 1730