Draken, spinnen en andere monsters in het Purmerends Museum

Pas de traduction Draken met scherpe klauwen en tanden, harige spinnen en monsters met stekels, scharen en grote ogen. Wie was er als kind niet een beetje bang voor? En misschien ook daarna nog wel. In het Purmerends Museum komen al deze enge dieren samen, veilig als afbeeldingen op keramiek uit de collectie. Tenzij er eentje ontsnapt natuurlijk.

Pas de traduction

Met de tentoonstelling Draken, spinnen en andere monsters zet het Purmerends Museum de eigen collectie jugendstil aardewerk op een bijzondere manier in de schijnwerpers. Ze gingen op zoek naar enge, vreemde en gevaarlijke dieren, en vonden draken, slangen, zeemonsters en nog veel meer. Een selectie van deze wezens is tijdelijk bij elkaar gebracht in het kunstkabinet.

Draken, spinnen en andere monsters zal zowel kinderen als volwassenen aanspreken en is de hele zomerperiode te zien. Tijdens de duur van de tentoonstelling en tijdens de Kinderboekenweek (7-17 oktober) wordt er regelmatig voorgelezen uit (kinder)boeken over monsters en enge beesten, zoals verhalen over draken en zeemonsters, maar ook over de bekende spin Anansi. Ook is er een speurtocht voor kinderen door de tentoonstelling.

Partage

Contact

Purmerends Museum
Kaasmarkt 20
1441 BG PURMEREND

Website: www.purmerendsmuseum.nl
Email: info@purmerendsmuseum.­nl

Calendrier

Toutes les semaines , à partir du 03-07-2020 , jusqu'au 18-10-2020 le lundi, mardi, mercredi, jeudi, vendredi et samedi
10:00 - 16:00 uur