Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar
3 muzikanten met gitaren

Wat geweest is, is geweest

Contact

De Groene Zwaan = n.a.v. afspraak Alkmaar Marketing
Rechtestraat 12
1483 BD De Rijp
Plan je route

Een ode aan Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh. Met Jan-Paul van Spaendonck; Jenny van de Wateringen; Martijn van Spaendonck en Maria van Spaendonck.

Het is alweer ruim twintig jaar geleden dat Lennaert Nijgh, de geliefde tekstdichter van onder meer Boudewijn de Groot, overleed. De Amsterdam…

Het is alweer ruim twintig jaar geleden dat Lennaert Nijgh, de geliefde tekstdichter van onder meer Boudewijn de Groot, overleed. De Amsterdamse zanger Jan-Paul van Spaendonck was goed met hem bevriend. Hij zong op zijn begrafenis, en was ook van de partij toen in 2013 het Lennaert Nijgh-festival in Haarlem werd georganiseerd, bij de gelegenheid van Nijghs tiende sterfdag. Om de Haarlemse “zanger met papier en pen” te gedenken heeft Van Spaendonck in samenwerking met zijn zoon Martijn en de Zaanse zangeres Jenny van de Wateringen een programma samengesteld met hun persoonlijke keuze uit de mooiste liedjes van Lennaert en Boudewijn. Ook zal hij fragmenten uit de vele indrukwekkende en vaak hilarische brieven voorlezen die Lennaert hem tijdens de jaren van hun vriendschap heeft geschreven. Onder de noemer “Wat geweest is, is geweest” komt een groot aantal highlights voorbij. Eva, Meester Prikkebeen, Avond, Naast jou, Pastorale, Testament en vele andere prachtige liedjes.

Jan-Paul van Spaendonck: zang en gitaar
Jenny van de Wateringen: zang, gitaar en dwarsfluit
Martijn van Spaendonck: zang, gitaar en mandoline
Maria van Spaendonck: zang

Prijzen

  • € 15,00

Locatie