De Kosterij

No translation In de oude kosterij in het centrum van Middenbeemster is de lunchroom en winkel gevestigd van Breidablick. Hier kun je terecht voor biologische verswaren, een kopje koffie, thee of een sapje met gebak. Bovendien kun je hier van een eenvoudige maar smakelijke lunch genieten. Ook zijn er producten uit de eigen werkplaatsen te koop.

No translation Wel eens een lekker Beemster broodje gegeten? Dat kan hier
Over de bereiding van Beemster brood. Het graan wordt in De Beemster op verantwoordelijke wijze geteeld. Na de oogst gaat het graan naar korenmolen De Nachtegaal waar het wordt gemalen. In de bakkerij op Breidablick worden er verschillende soorten brood van gebakken. In de winkel/lunchroom kun je het kopen of gewoon lekker een Beemster broodje eten.
Over het gebouw De voormalige kosterij van de Nederlands hervormde gemeente van Beemster is in eclectische trant gebouwd rond 1880 ten zuiden van de 17de-eeuwse Nederlands hervormde kerk. Is wegens architectuurhistorische en cultuurhistorische waarde als gaaf bewaard een voorbeeld van 19de-eeuwse bouwkunst. De kosterij heeft ensemblewaarde als onderdeel van de 19de-eeuwse bebouwing aan weerszijden van de Middenweg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Useful to know

Eating establishment
  • Type of eating establishment: Eating establishment, Lunchroom
Disabled facilities
  • Disabled access: Yes

Sharing

Contact

De Kosterij
Middenweg 176
1462 HL MIDDENBEEMSTER

Website: www.nachtegaalbeemster.nl

Opening hours

Tuesday:
10:00 - 16:00 hrs
Wednesday:
10:00 - 16:00 hrs
Thursday:
10:00 - 16:00 hrs
Friday:
10:00 - 16:00 hrs
Saturday:
09:00 - 15:00 hrs