Kerststallenroute

Keine Übersetzung Net als voorgaande jaren is er weer een sfeervolle kerststallenroute door de oude binnenstad van Monnickendam. De route, een initiatief van Stichting Promotie Waterland in samenwerking met Rita van Bavel, voert dit jaar langs ruim 50 gevels en is gratis verkrijgbaar.

De kerststallenroute toont tientallen kerststallen in alle soorten en maten. Kleine, grote, moderne en historische kerststallen staan opgesteld in vensters en etalages van particulieren en winkels en zijn vanaf de straat te bezichtigen. Een handige plattegrond is gratis beschikbaar, zodat geen kerststal gemist hoeft te worden.

Keine Übersetzung Ondanks het uitlenen van haar kerststallen aan diverse deelnemers heeft Rita van Bavel nog ruim voldoende kerststallen om aan het grote publiek te tonen. Haar kerststallententoonstelling, als onderdeel van de kerststallenroute, is t/m 30 december dagelijks van 12.00 – 16.00 uur gratis te bezichtigen, met uitzondering van Eerste Kerstdag. 

Zowel bij het Informatiepunt op de Middendam als in de RK kerk aan het Noordeinde is de route op papier verkrijgbaar. De locaties van de stallen zijn op de plattegrond genummerd aangegeven en met een wandelroute aan elkaar verbonden. De route is ook op deze pagina in de linkerkolom te downloaden.

Teilen