Het Weeshuis

Keine Übersetzung Het Weeshuis is een prachtig zestiende-eeuws pand in het centrum van Monnickendam. Nu vind je er een theeschenkerij, touwslagerij, glasatelier en vergaderzalen.

Keine Übersetzung

Sferen van toen herleven en moderne faciliteiten zorgen ervoor dat een bezoek aan het Weeshuis een bijzondere ervaring wordt. Binnen in Het Weeshuis, of met mooi weer in haar prachtige theetuin aan het water, brengt het team je graag een heerlijk kopje thee of koffie met huisgemaakte appeltaart. Ook kan je in deze ambiance van Waterlandse rust genieten van de lunchgerechten, waaronder het bekroonde broodje ‘Monnickenduck'.
Vergaderen Het Weeshuis beschikt over vier zalen voor een bijeenkomst of vergadering. Er is keuze uit verschillende vergaderarrangementen. WiFi is aanwezig.
Arrangementen Voor gezelschappen vanaf 10 personen is er keuze uit verschillende arrangementen: een 4 of 8-uurs arrangement, lunch, koffietafel Het Weeshuis of high tea. Vanzelfsprekend zijn in overleg en naar wens vele varianten mogelijk.

Extra’s In het Weeshuis vinden diverse ambachtelijke activiteiten plaats:
• In het glasatelier worden unieke kunst- en gebruiksvoorwerpen gemaakt. Door middel van glasfusing worden serviesgoed, beelden en sieraden gemaakt.
• In de touwslagerij wordt op ambachtelijke manier touw geslagen en netwerk gebreid. Hiervan worden hangmatten voor baby’s en volwassenen, maar ook springtouwen en andere touwproducten gemaakt.
• Op de zolder van de touwslagerij wordt er met hout gewerkt. Hier worden standaards voor babyhangmatten, meubels en decoratieartikelen vervaardigd.
Alles uit het assortiment kan op bestelling worden gemaakt. Het team staat tevens open voor het uitvoeren van alle ideeën.
• Van allerlei vrolijke stoffen worden kussens, tassen, schorten, sjaals, etc. gemaakt.
Verder: Mocht je fiets onverhoopt een lekke band krijgen dan kan je bij het nuttigen van een consumptie gebruik maken van de reparatiebox, want Het Weeshuis is een officieel ANWB fietsservicepunt.
In Monnickendam zijn alle parkeermogelijkheden gratis.

Teilen

Contact

Het Weeshuis
Weezenland 16
1141 BN MONNICKENDAM

Telefonnummer: 0299 653 642
Webseite: www.weeshuismonnickendam.nl
Email: m.­bleeker@philadelphia.­nl
Fax: 0299 650 228

Geschäftszeiten

Montag:
09:00 - 16:00 uur
Dienstag:
09:00 - 16:00 uur
Mittwoch:
09:00 - 16:00 uur
Donnerstag:
09:00 - 16:00 uur
Freitag:
09:00 - 16:00 uur