Bijzonderplekje - in Laag Holland

Ze zoekt stad en land af naar de leukste, spannendste en meest bijzondere vakantieplekken. In Nederland, maar ook in andere delen van Europa. Eenmaal weer thuis brengt ze verslag uit op haar populaire site Bijzonderplekje.nl. En zo raakte Marleen Brekelmans afgelopen zomer verzeild in Laag Holland. Een wel héél bijzondere plek, vindt ze.

“Het eerste wat mij opviel toen ik hier aankwam was de aanwezigheid van al die ongerepte natuur direct onder de rook van Amsterdam. Die combinatie had ik hier niet verwacht, dat je vanuit de drukte van de stad zo de leegte in fietst. Maar ook de authentieke, lieve dorpjes die je hier nog vindt, troffen me. Laag Holland is echt een plek waar je even helemaal uit het gewone leven wordt gehaald. En in dat bijzondere gebied wonen ook heel bijzondere mensen. Je merkt dat de bewoners hier nog echt aandacht hebben voor elkaar en hun gasten. Op elk adres waar ik at of sliep ben ik volledig in de watten gelegd. Zo kwam ik bijvoorbeeld na een fietstocht in een fikse regenbui doorweekt aan bij Naomi van Country Home Cooking om daar een kookworkshop te volgen. Naomi trok meteen al haar

 

eigen kleren uit de kast zodat ik droog de workshop kon volgen. Maar ook bij de B&B’s waar ik verbleef, zoals Inn on the Lake in Broek in Waterland en Unique Ludique in Middenbeemster waren fantastisch. Wat betreft de service maar ook wat betreft de inrichting. Er zit zoveel aandacht en liefde in deze streek. Het zijn precies de plekken waar ik doorgaans naar op zoek ben voor mijn site. Onontdekte parels waar maar weinig mensen komen. En waar de dorpsgezichten nog puur zijn en het leven simpel. De eerste keer bleef ik drie nachten in Laag Holland, maar kwam tijd en ogen tekort. En ook tijdens mijn tweede bezoek raakte ik niet uitgekeken. Het varen langs de theetuinen, de wandeling in De Breek, het bezoek aan Marken: het is zo mooi allemaal. En dat allemaal onder handbereik.”

5x doen! - volgens Marleen: