Historisch Beemster

Na de drooglegging 400 jaar geleden is er al een hoop gebeurd in dit bijzondere Werelderfgoed. Van voedselkamer van de hoofdstad, tot geboorteplaats van de wereldberoemde Carel Fabritius. Van de Stelling van Amsterdam tot de verhalen van Betje Wolff. Maak kennis met deze historische hoogtepunten in de diverse musea.

 

Betje Wolff Museum

In dit museum kom je meer te weten over feministe en schrijfster Betje Wolff. Zij woonde hier van 1759 tot 1777 en schreef diverse boeken over onder andere het opvoeden van meisjes, politiek en schijnvroomheid. In het museum zie je haar gerestaureerde schrijfkamertje en wordt er een film getoond over haar leven.

readMore
Klik hier voor meer informatie

Agrarisch Museum Westerhem

Dit museum is de perfecte kans om een authentieke stolpboerderij van binnen te bekijken en te zien hoe de herenboer en de boerenknecht met hun gezinnen vroeger woonden. Naast de museumboerderij zijn er gedurende het jaar ook verschillende tentoonstellingen over onder andere de drooglegging van De Beemster.

readMore
Klik hier voor meer informatie

Nog meer leuks in De Beemster

Ben je op zoek naar een volgend avontuur? Kijk dan snel verder. Hieronder vind je de leukste fietsroutes, plekjes om te lunchen of dineren en de overnachtinglocaties in de Beemster.