Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
Jan Scholtus - vissen -4

Opening expositie Jan Scholtus en Peter Stet

Contact

Adres:
Dorpskerk Grootschermer
Dorpskerk Grootschermer
Zuideinde 3
1843 JL Grootschermer
Plan je route
Jan Scholtus schildert naast de vele portretten ook vrij werk met veelal 'vissen' als thema. Peter Stet maakt beelden in brons van vogels en andere dieren.


Jan Scholtus
(1953) studeert in 1976 af aan de Rietveld Academie. Opgeleid als ontwerper. Docent Herman Gordijn gaf het advies om vooral in de portretkunst verder te gaan. Vanaf 1980 schildert Jan portretten. Zijn krachtige portret van Beatrix kreeg een eervolle vermelding bij de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’ in 2013. Hij exposeert regelmatig met zijn portretten, waarbij hij de uitdaging zoekt in krijt, houtskool, olieverf, college en gebruik van diverse materialen. Naast de vele portretten maakt Jan vrij werk met veelal ‘vissen’ als thema. Na enkele zeer succesvolle exposities met portretten, nu een expositie met vrij werk.

Peter Stet heeft zijn gehele werkzame leven gewerkt in de psychiatrie. Daarnaast ontwikkelde hij zijn interesse in kunst en ontdekte als autodidact na zijn pensionering, dat boetseren in was zijn talent bleek te zijn. In nauwe samenwerking met de bronsgieter ontstaan beelden in brons van vogels en andere dieren.

Neem alvast een kijkje

Locatie