10x activiteiten tijdens de lockdown

10x activiteiten tijdens de lockdown

Helaas wordt de lockdown opnieuw verlengd en blijven de musea, bioscopen, winkels, horeca etc. voorlopig gesloten. Toch blijft er in Laag Holland zowel online als offline nog genoeg moois te beleven en kunnen we inspiratie op doen voor als het allemaal wél weer kan! Ontdek hier onze leukste tips om de lockdown door te komen & maak kennis met Laag Holland.

5x de leukste lockdown activiteiten

#1 Digitaal door het Edams Museum

Voorlopig blijven de deuren van het Edams Museum gesloten voor bezoek, maar wist je dat je het museum nu ook digitaal kunt bezoeken? Wandel digitaal door het museum en maak kennis met de rijke historie van Edam. Van de scheepsbouw tot de rijke architectuur, in het (digitale) museum komt het allemaal voorbij!

readMore
Naar het digitale museum

#2 Het verhaal van Laag Holland

Een schilderachtig landschap, kilometers aan waterwegen en uitgestrekte groene lappendekens, het Laag Hollandse landschap is adembenemend. Maar wist je dat Laag Holland er niet altijd zo heeft uit gezien? Kom alles te weten over het landschap van Laag Holland en ontdek het verhaal achter deze veelzijdige regio.

readMore
Ontdek Laag Holland

#3 Haal streekproducten in huis

In Laag Holland barst het van de heerlijke streekproducten. Ga eens op pad in jouw omgeving en loop binnen bij een streekproductenwinkel bij jou in de buurt. Door hier je boodschappen te doen steun je de lokale ondernemers en tover je met de beste producten de lekkerste gerechten op tafel. Geloof ons je krijgt hier geen spijt van!  

readMore
Naar alle streekproductenwinkels

#4 Wandel door de uitgestrekte natuur

Na een hele dag thuis zitten is het heerlijk om de natuur in te gaan en een frisse neus te halen. Maak een wandeling door de historische dorpen en steden, uitgestrekte polders of over de oude dijken van Laag Holland en kom geheel tot rust. Met de mooiste wandelroutes van Laag Holland vind je altijd een route die bij jou past.

readMore
De mooiste wandelroutes

#5 Laat je inspireren

Nu het vaccineren is begonnen durven we steeds meer te dromen over de toekomst. Blader door het digitale Eindeloos magazine en doe inspiratie op voor de tijd dat alles weer mogelijk is. Lees over de leukste (logeer)adresjes, gaafste avonturen en bijzonderste plekjes van Laag Holland en kom gezellig langs zodra alles weer open is!

readMore
Doe inspiratie op

5x De leukste lockdown activiteiten met kids

© Rent & Event

#1 Kinder Speurtocht Volendam

Ga met de Verhaalvontuur speurtocht van Rent & Event op pad door Volendam en beleef de leukste avonturen in dit oude vissersdorp. Onderweg ontvang je vele leuke tips, leerzame weetjes en krijg je lastige opdrachten die je allemaal tot een goed einde moet brengen. Durf jij de uitdaging aan?

readMore
Meer over de speurtocht

#2 Op pad in het Purmerbos

Tussen de populieren, essen, eiken en beuken van het piepjonge Purmerbos is voor jong en oud genoeg te beleven. Bewandel het Phoenixpad,  breng met het Kabouterpad een bezoek aan de kabouters of kom klimmen en klauteren in het Speelbos. Ontdek hier de leukste avonturen in het Purmerbos en kom een frisse neus halen!

readMore
Op avontuur in het Purmerbos

#3 Avonturenspeelplaats Het Twiske

Voor de jonge avonturiers onder ons is de Avonturenspeelplaats in recreatiegebied Het Twiske een échte aanrader. Kruip door het buizenfort, bedien het pontje over het water, neem de touw- of vlottenbrug naar de overkant, klauter in de klimtoren of vlieg met de kabelbaan op grote hoogte over het land. Hier beleef je de spannendste avonturen!

readMore
Naar de avonturenspeelplaats

#4 Klimpark Twiske

Voor een dagje vol adrenaline en prikkelende zintuigen ben je bij klimpark Twiske aan het goede adres. Met wel zeven uitdagende klimroutes is er voor iedereen,  oud, jong, beginner of gevorderde, een uitdaging te vinden. Test bijvoorbeeld op vier meter hoogte je behendigheid of ga als echte durfal op twaalf meter de uitdaging aan.

readMore
Avontuur op grote hoogte

#5 Het Beemster Kabouterpad

Ga met een echte puntmuts en knapzak op pad en de kabouters wijzen jou de weg door het Beemster Arboretum. Onderweg valt er genoeg te ontdekken en vertellen de kabouters je de leukste verhalen. Voor kinderen een super leuke manier om de natuur en de kabouterwereld te ontdekken.  Volbreng jij alle kabouteropdrachten en ga je naar huis met een echt kabouterdiploma?⁣

readMore
Ontdek het kabouterpad