Nazomerfeestweek - Kortebaandraverij

Pas de traduction Traditioneel vindt op deze tweede donderdag van september in de middag de kortebaandraverij plaats. De start is om 13.15 uur in de Nieuwstraat.

Pas de traduction De harddraverijvereniging Prins Bernhard uit Purmerend organiseert sinds 1873 kortebaanwedstrijden in de binnenstad van Purmerend. Dit jaar alweer de 143e editie. Deze typische Noord-Hollandse tak van de drafsport is een fenomeen. Over een lengte van 300 meter gaan paard en pikeur in hoge snelheid over de baan aan de Nieuwstraat.


De kortebaandraverij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele Purmerendse Paardendag waar louter de top van de Nederlandse kortebaandraverij aanwezig is. Via de TV-schermen langs de baan hoeft het publiek niks van de wedstrijd te missen. De optredens van de “Kleintjes Pils Band” op het podium naast de Business Lounge van 13.15-20.00 uur zetten de harddraverij luister bij.

Deze traditionele tweede donderdag in september is vooral ook een reünie van Purmerenders en oud-Purmerenders die elkaar die dag onder het genot van een drankje en een hapje ontmoeten.

Voor de deelnemers aan de draverij zijn er hoge prijzengelden en ereprijzen te winnen. Het talrijke publiek kan geldprijzen winnen door deelname aan de totalisator. Al voor een paar eurootjes kunt u inzetten op uw favoriete paard.

Partage

Contact

Kortebaandraverij
Nieuwstraat
1441 CK PURMEREND


Calendrier

14-09-2017:
13:00 - 16:00 uur